Otvorena veza, šta je to ?

Ići dole

Otvorena veza, šta je to ?

Počalji  Admin taj Sre Sep 26, 2007 6:45 pm


Kada se pomene ljubavna veza, uglavnom se misli na one tradicionalne - vi i voljena osoba i nema nikakvih "izleta" sa strane, a ako ih i bude, to se smatra prevarom i stvara velike probleme u vezi. Međutim, postoji i takozvana otvorena veza, i ima onih kojima se dopada.

Na šta liči takva veza? Ljubav među partnerima postoji i u takvoj vezi, kao i međusobno poverenje i uzajamno poštovanje. Međutim, seksualni izleti sa strane su dopušteni, dokle god uz te izlete ne idu i dublje emocije - takvi izleti smatraju se dokazom da je vaša međusobna ljubav jaka i da je ni švrljanje sa strane ne može poremetiti. Ljubav je samo između vas dvoje, dok je ono sa strane samo razonoda.

Problem s ovakvim pristupom je što je teško garantovati da se s osobom s kojom imate samo seksualni izlet neće razviti i neke dublje emocije. Seks je, ma koliko ga nazivali "samo seksom", ipak oblik intime, i uopšte nije isključeno, kojeg god pola bili, da prema osobi s kojom imate dobar seks razvijete i nežna osećanja. A to već onda postaje problem i za vezu. S druge strane, zagovornici otvorene veze (inače, ovakav oblik veze neki smatraju veoma modernim) mogli bi reći da ni u tradicionalnoj vezi ne postoje garancije da će se održati, da i tradicionalna veza može pući iz raznoraznih razloga.

Šta učiniti ako primetite da vaš novi dragi ili nova draga žele da s vama imaju otvorenu vezu? Ne dizati frku oko toga - prvo razmislite da li i vama takav oblik veze odgovara, da li je to ono što i vi želite. Ako jeste, nikakvog razloga za sukob nema. A ako nije, onda voljenoj osobi iskreno kažite da vi takvu vezu ne želite, da ste vi više za tradicionalnu vezu.

Postoji li mogućnost da vas voljena osoba nakon takve izjave ostavi? Da. Međutim, ako se to desi, to znači da vas dvoje niste ni bili jedno za drugo, jer u vezi želite drastično različite stvari, pa prema tome treba odbolovati gubitak i naći nekoga ko želi isti tip veze kao i vi. Voljena osoba je ipak ostala s vama? Odlično - znači da joj je zaista stalo do vas i da je spremna da se prilagodi vašim potrebama. To je dobar početak, a preostaje vam da s vremenom pokažete da ste i vi spremni za prilagođavanje potrebama partnera ili partnerke (ne mislimo na naknadno pristajanje na otvorenu vezu - biće već prilike da se nekoj potrebi prilagodite vi).
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 81
Datum upisa : 08.09.2007

http://doti.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu