Sex i snovi

Ići dole

Sex i snovi

Počalji  Admin taj Pon Sep 24, 2007 1:09 pmSanjate o seksu s kolegom s posla? O tome da se seksate s potpunim neznancem na javnome mestu? Ili s bivšim? Bez brige, ovakvi snovi ne znače da u vama čuči neverna i promiskuitetna osoba. No što onda znače?
Seks je oduvek bio česta tema i muških i ženskih snova. Pre stotinjak godina Freud je zaključio da većina snova predstavlja neki oblik seksualne represije. Kako je u to vreme seks s kulturnog stajališta bio potiskivan, vrlo je lako moguće da su se puno češće kod pojedinaca javljali takvi snovi.

mmmmm sexy laidyZa Freuda su tako štapovi, noževi, olovke i slično bili simboli penisa, a kutije, zdele, sobe ili tuneli simboli vagine. Čin seksa u snovima je po njemu moglo simbolizirati i uspinjanje ili spuštanje po stepenicama. Dosta je njegovih teza s vremenom opovrgnuto, ne neke se i danas smatraju točnima.

Tumačenje seksualnih snova, naravno, nije počelo s Freudom. Mnoge domorodačke civilizacije vešto su tumačile takve snove. Tako su Indijanci iz plemena Irokeza verovali da je radnja iz snova povezana sa stvarnim životom te da je treba rekonstruirati kako bi se smanjio psihički i fizički stres. Želje duše trebalo je zadovoljiti ili doslovno ili simbolički. U skladu s tim nikoga ne bi začudio zahtjev muškarca koji je sanjao orgije da mu ostatak plemena to i omogući.

Bez obzira na plemenske običaje i psihološke profile, naučno je dokazano da iako muškarci češće imaju seksualne snove, žene su te koje u svojim snovima češće doživljavaju orgazme. Većina ih takođe potvrđuje da su se u tim snovima osećali jednako kao i kada vode ljubav s nekim u stvarnom životu. Isto se događalo i s njihovim telima – kontrakcije mišića, ubrzan rad srca, ubrzano disanje…

Kao i analizom uobičajenih snova, analizom onih seksualnih možete dobiti dublji pregled u svoj stvarni seksualni život. Uzmite u obzir da snovi mogu imati bezbroj značenja, mogu reflektirati potrebe vašeg tela, želju za seksom, no mogu imati i značenje koje nema veze sa seksom. Naprimer…


Seks s bivšim

Iako se možda ne čini tako, sanjati da ste intimni sa svojim bivšim partnerom ne znači da ga niste preboleli. Baš suprotno, može značiti da je njegovo mesto u potpunosti zauzeo neko drugi ili pak da postoje neke stvari koje niste međusobno rešili, no sigurno je da u pitanju nisu stari osećaji.


Seksati se na javnome mestu (i biti uhvaćen pri tome)

Kako je najčešći osećaj koji se javlja u ovakvom snu teskoba, vrlo je verovatno da je reč o nekim razmiricama unutar veze ili o strahu od seksualne intimnosti.

Seks s osobom istog pola

Iako se kod većine automatski javlja strah da bi to mogla biti naznaka potisnute homoseksualnosti, uglavnom je reč o osobi za koju vi osobno smatrate kako je postigla više nekih ličnih ciljeva od vas. Sanjati intiman odnos s tom osobom vaša je želja da budete na istom nivou.

Seks s kolegom ili poznanikom

Ukoliko je reč o dosadnom seksu, što je dosta često s obzirom da nije neuobičajeno da vas ta osoba u stvarnom životu uopšte ne privlači, vrlo je lako moguće da se jednostavno trenutno dosađujete, bilo na poslu bilo općenito u životu. Ukoliko je pak reč o predobrom seksu s kolegom koji vam se i inače sviđa, hm, možda je vreme da se zapitate neke stvari….


Seks s partnerom

Možda imate problema s prepuštanjem. Fantazirate li o seksu s partnerom kakav inače nemate, verovatno jedno od vas dvoje ima problema s inhibicijama. Jednom kada osvijestite taj problem može vas doći do ispunjavajućeg iskustva i nezaboravnog seksa.

Možda najvažnija stvar na koju biste trebali obratiti pažnju kada se probudite iz seksom nabijenog sna jest da zapamtite svoje osećaje u tom trenutku. Stvari koje ste tokom dana potisnuli u svoju podsvest možda pokušavaju izaći na videli. Ukoliko vas neki san uznemirava ili se prečesto ponavlja, možete se obratiti i psihoterapeutu za pomoć. Na sreću, većina je seksualnih snova isključivo zabavna, uzbuđujuća, a ponekad i nadahnjujuća, pa što god sanjali u vezi sa seksom, ugledajte se na plemenska učenja i pokušajte doživjeti orgazam – u snu ili na javi.
avatar
Admin
Admin
Admin

Broj poruka : 81
Datum upisa : 08.09.2007

http://doti.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu